En excenterslip passar dig som saknar en allsidig och effektfull slipmaskin, som kan klara de flesta slip- och poleringsarbeten. Excenterslipen kan användas på flera olika ytor, och har därför många olika användningsområden, utan att man behöver kompromissa om att resultatet ska bli bra, då slipen ger en kraftigt och effektfull arbetsinsats.

Vad är en excenterslip?

En excenterslip är en kraftfull slipmaskin som kan användas på flera olika material/ytor. Det är inga problem att använda excenterslipen på material som trä, sten eller metall. Dessutom kan sandpappret på excenterslipen bytas ut mot ett poleringshuvud, och kan därmed användas på t.ex. bilar, så de får sin glans tillbaka. Slipen är ofta mycket lätt och effektiv att arbeta med, vilket gör den lätt att använda på större ytor.

Om du vill ha ut största möjliga effekt av din excenterslip, ska du ha koll på mm på skivan. Ju bredare skivan är, ju mer effekt kommer slipen att ha, och desto bättre resultat kommer du att uppnå med det arbete du ska utföra.

Excenterslip

Varför ska du välja en excenterslip?

En excenterslip, är ett bra val, då den både kan fin- och grovslipa samtidigt som den kan polera. Du får alltså fler användningsmöjligheter utav den, framför att du ska använda dig av flera olika verktyg till flera arbeten när det räcker att använda ett. Därutöver är många av excentersliparna otroligt lätta att använda, då de kan användas med en hand utan några problem att utföra arbetet. Om det ska mer kraft i slipningen eller poleringen, så är det nödvändigt att använda bägge händerna.
Med några av excentersliparna är det även möjligt att, ta bort lack, målning eller andra typer av ytbehandling.

Excenterslipen är ofta bättre val än en planslip, då planslipens vibrering av sandpappret ofta inte är tillräckligt i förhållande till arbetsuppgiften.

Vidste du?

Att excenterslipen även går under namnet allround-slip p.ga deras många användningsområden.

När är en excenterslip bra att använda?

En excenterslip är att föredra om du ska gå i gång med att slipa golv, bordskivor, trädgårdsmöbler eller större ytor som kräver en kraftfull maskin till att göra ytorna fina. Slipskivan på verktyget är excentriskt, vilket gör att det inte kommer slipspår på ytan, och du kan därför använda den utan att bekymra dig för att förstöra materialet som den ska användas på.
De flesta excenterslipar ger möjlighet för att man själv kan bestämma, hur många varv den ska köra i minuten. Så om du har en arbetsuppgift som är lite mer krävande, ska du skruva upp hastigheten, medan en uppgift som kräver mer skonsam behandling ska ha lägre varvantal. Därutöver fås många av sliparna, även med en turbofunktion, som kan har varvantal på upp emot 11. 000 varv i minuten.

Om du ska ha slipat ett trägolv, kan det vara en bra idé att börja med att låna en golvslip och komplettera med excenterslipen, i de områdena som är svåra att komma till, då detta kan spara dig en hel del tid och arbete.