Vatten

Vandskade

Precis när vi skulle till att bygga vårt drömkök i det gamla huset i närheten av Köpenhamn, skickade högre DIY-makter vattenskador på oss.

Visionerna och idéerna hade flödat i veckor innan; vi skulle ha det coolaste köket någonsin. Vi lade en vattentät DIY-plan för projektet, men träffade på en våt utmaning på vägen.

Saken var den, att vi på bästa gör-det-själv-manér bara var tvungna att riva en liten vägg först så att vi kunde få en trevligt och rymligt kök.  Men sen började allt gå fel…

 

Väggen, som vi rev ned på ett par timmar, råkade stå rätt under duschen i vårt badrum som ligger på första våningen. Det hade vi inte tänkt på.

Medan vi den efterföljande tiden gick och gjorde oss redo för vårt drömkök, bröt det ut ett regn i köket. Inte tropiskt regn, utan långlivade och envist droppande. Vi hade fått vattenskador.

Gör det själv på övertid

Vi fann snart att vattnet kom uppifrån duschen och bekräftade att det var rivningen av väggen som hade gjort att fogarna mellan plattorna i duschen började spricka.

Vi befann oss i ett krisläge. Måste vi bygga ett nytt badrum nu också? Det var nästan outhärdligt; flera månader med två barn utan kök och inget badrum. Det blev en DIY-mardröm.

Från vattenskador till drömkök

För att göra en lång historia kort, satte vi projekt drömkök på paus för att reparera skadan i duschen. När det hade slutat regna i köket, fortsatte vi där vi slutade – med en månads fördröjning.

Idag är vi mycket glada över att vi inte hann sätta nytt gipstak i köket. Då hade vi kanske upptäckt vattenskadorna först flera månader senare och det hade gett oss flera veckors extra arbete.