Vad en omvandling

husetudefra

Vår DIY familj arbetar fortfarande hårt för att få deras hus till att bli precis som de vill ha det. Det är fortfarande mycket kvar som ska fixas, men det börjar så sakteligen att ta form och förvandla sig till det drömhus som familjen såg framför sig när de köpte det.

 

Entréplanet har varit första prioritet för familjen, här har de ett stort vardagsrum och ett kök som de skulle ordna. En process som har tagit lite längre tid än förväntat, då de tyvärr blev drabbade av en vattenskada i december. Som tur var har det ordnat upp sig men familjen kommer fortfarande ihåg vilken tid det tog att få sakerna på plats. Som tur var har familjen en bra källare, som de har kunnat använda som uppehållsrumunder tiden.  Det har varit lite trängre med plats, men har fungerat fint som ett ställe där de har kunnat samlats och haft det trevligt.  Dock är de väldigt glada att de nu kan börja använda sitt nya fina vardagsrum.

,

Vi har här samlat lite före och efter bilder av familjens vardagsrum.

Före

Före familjen gick i gång med sitt projekt var huset väldig charmigt, med lite äldre karaktär, men huset hade behov av att moderniserats för att möta familjens behov.

Vardagsrum - före

PROCESSEN

För att förvandla vardagsrummet rev man ut allt.  Det skulle bli nytt tak, golv och väggarna skulle putsas upp. Det har varit en lång process som familjen varit igenom, självklart har det inte varit helt problemfritt.

Ett gott råd från familjen är att alltid dubbelkolla sina beställningar så att man undgår att stå där med t.ex. fel golv.

Att leva under ombyggnad

EFTER

Efter-bilderna talar sitt tydliga språk.

Soffbordet blev faktiskt också ett litet gör-det själv projekt för familjen. Bordet passade inte riktigt in så man sågade ner benet med sticksåg, därefter slipade man och målade bordet, resultatet blev att familjen fick exakt det bord de ville ha.

DIY soffbord
främsta rummet
vardagsrum - efter