familen-dyi

Den leende brevlådan

Gör-det-själv familjen tog över huset i maj. Nu består deras vardag av bärande stålbjälkar, montering av fönster, vattenskador och andra gör-det-själv överraskningar.

När vår flitiga DIY familj övertog huset i maj var deras första lilla byggprojekt att sätta upp en leende brevlåda.

Det är inte bara familj, vänner och hantverkare som möts med ett leende utan naturligtvis även brevbäraren.

DIY familie

Alltid ordning i verkstaden.

Værksted

Pappa Kristian har sedan DIY familjen tagit över huset haft god ordning i sin verkstad i källaren.

“Det är inte för att skryta, men här är det koll på allt” säger DIY-Kristian med ett leende på läpparna när han stolt visar upp verkstaden.

DIY-familjens verkstad erbjuder en välsorterad samling av Bosch -verktyg, massor av handverktyg, skruvar, fästen och andra prylar som behövs för alla tänkbara byggprojekt.

Extra arbete kommer sällan ensamt

När familjen DIY hade rivit det gamla köket insåg de att fönstret satt för lågt i förhållande till höjden på det nya köket.

Därför bestämde sig familjen för att inte enbart höja fönstren i köket. Utan för att skapa en visuell harmoni på husfasaden bestämde de sig för att höjda alla fönstren på bottenvåningen.

Den delen av byggprojektet hade de inte förutsett men ett projekt kommer sällan ensamt, inte ens för en gör-det-själv familj.

Nye vinduer

Föreställningen om ett drömkök

Vägen till gör-det-själv familjens drömkök har de senaste sex åren gett dem en del DIY-överraskningar. Det var bland annat fönster som behövde höjas och det var vattenskador ovanför badrummet. Det fanns även några andra faktorer som fördröjde byggprojektet. Allt tar längre tid än du tror.

Det kommer inte bli några julbak i det nya drömköket utan nu är familjens plan att de kommer baka fantastiska semlor i det nya köket istället.

Gammelt køkken

När väggen ligger ner

Nedrivning

Det var en vägg som var i vägen för DIY-familjens drömkök. Väggen såg inte mycket ut för världen men när den låg i spillror ute i trädgården så var det tyngre och mer än de trodde.

Det finns bara en väg framåt och det är mot återvinningen vilket innebär en del blod, svett och tårar.

Bärande stålbjälkar

Att riva bärande väggar är inte ett projekt för vem som helst. Vår modiga DIY-familj gjorde jobbet med hammare och tänger men fick även experthjälp av en specialiserad ingenjör.

Ingenjören gjorde alla nödvändiga beräkningar för att bestämma stålbjälkarnas dimensioner för att säkerhetsställa att bygget blev stabilt och hållbart.

Bærende stålbjælke